Kristallen Creaties (21)

Plaats hier per pakket je vragen en opmerkingen over de Sims 4 Accessoirespakketten.
Gebruikersavatar
Simmie
Beheerder
Beheerder
Berichten: 6319
Lid geworden op: 15 jul 2016, 19:11

Re: Kristallen Creaties (21)

Bericht door Simmie »

Bedankt Froos. Ik ben blij (nou ja blij...) dat ik niet de enige ben met dit probleem. ;)
Het is dus een bug want ik heb een post gevonden op Answers HQ waaruit blijkt dat dit probleem voor het eerst is gevonden in 2018 (!!!) en nu, met Kristallen Creaties, nog steeds speelt. Hoe is het mogelijk!
In de post staat o.a. dat je Sim enige tijd ergens moet verblijven voordat steenhoopjes überhaupt verschijnen (volgens mij was dat echt niet zo) en als je ze dan opgraaft, dan schijnen ze daarna niet of nauwelijks meer terug te komen. [violent1.gif]

Ik zal het vandaag nog eens proberen en me anders ook melden bij dit topic op Answers HQ.

Willen andere spelers met dit probleem dat ook doen?

EDIT:
Ik ben even overgeschakeld naar spelen met het huishouden van Johnny Zest omdat ze het er in dat topic op Answers HQ over hadden dat daar normaal veel steenhoopjes te vinden zijn.
1e dag was er niets te vinden in de wijde omgeving rond zijn kavel. 2e dag waren er 4 steenhoopjes te vinden w.o. kristallen en fossielen. Daar heb ik niets mee gedaan en gewacht tot de 3e dag. Toen waren alle steenhoopjes waren weer verdwenen! Nog een dag gewacht en toen waren er weer steenhoopjes te vinden.
Spel opgeslagen en naar mijn familie van Kristallen Creaties terug gegaan. Die gelijk naar Oasis Springs laten reizen en ze konden de steenhoopjes opgraven!
Eenmaal weer terug op hun thuiskavel zag ik daar ook ineens 2 steenhoopjes. Het is dus minimaal, maar je kunt ze uiteindelijk vinden op plekken waar je met je Sims een tijdje verblijft/woont.

Toch heel raar want volgens mij is dat een tijd lang niet zo geweest. Je kon naar elke wereld reizen en daar dingen opgraven en verzamelen voor de huishoudcollecties, ook als je daar niet woonde. Wilde planten heb ik overigens overal volop gezien, maar steenhoopjes...... :roll:
Gebruikersavatar
Froos
Driedubbelspion
Driedubbelspion
Berichten: 3785
Lid geworden op: 22 jul 2016, 20:10

Re: Kristallen Creaties (21)

Bericht door Froos »

Ik heb vandaag nog even verder gekeken. Zoals het lijkt zijn de steenhoopjes nog wel gewoon te vinden in de verborgen werelden als het 'wetenschapslab', 'sylvanheuvel' en de 'vergeten grot'. Het probleem doet zich in mijn spel vooral voor in de reguliere werelden :o Ik heb ook de 'me too' knop aangeklikt [icon_thumright.gif]
Gebruikersavatar
Simmie
Beheerder
Beheerder
Berichten: 6319
Lid geworden op: 15 jul 2016, 19:11

Re: Kristallen Creaties (21)

Bericht door Simmie »

Goed dat je ook een Me Too hebt gegeven op Answers HQ. [icon_thumright.gif]

Ik denk wel dat ze met die steenhoopjes aan het rommelen zijn geweest want als je de tekst bij de vorderingen van de Edelsteenkunde leest, blijkt dat hoe hoger het niveau, hoe meer kristallen per steenhoopje worden gevonden.
Misschien zijn ze wel vergeten om steenhoopjes in te schakelen in de reguliere werelden? [eusa_whistle.gif]

Ik weet in ieder geval zeker dat het nooit zo is geweest dat je Sim in een wereld moest wonen of enige tijd verblijven om daar opgravingen te kunnen doen. [eusa_snooty.gif]
Gebruikersavatar
Wieke
Moderator
Moderator
Berichten: 5479
Lid geworden op: 01 dec 2020, 16:05

Re: Kristallen Creaties (21)

Bericht door Wieke »

Ik heb Kristallen Creaties nog niet, maar ik ben ook even naar de steenhoopjes gaan kijken.

Ik woon met Abby en Layla in Chestnut Ridge, in de buurt Ruitersbos.
Ik ben daar eerst gaan kijken. Het was toen avond. Ik vond eerst een 'kristallen steenhoopje' en daar zat Smaragd in. Daarna vond ik 2 'metalen steenhoopjes' met daarin de metalen Alcron en Simtanium.

De volgende Sims ochtend ben ik naar het Magnoliabloesempark in Willow Creek gegaan. Ik was er om 6:47. Ik zag toen geen 1 steenhoopje. Ik had alles nagelopen en er lag er echt geen. Om 7:11 nog steeds geen hoopjes te bekennen, maar om 7:18 zag ik ineens een metaalhoopje en vlak ervoor lag daar zeker nog niks. Ik had op die plek 2x gekeken. In het hoopje zat het metaal Utranium. [new_smile-l.gif]
Daarna vond ik meer steenhoopjes. Ik zag rond 9:16 een kristalhoopje met daarin Gele kwarts. Om 10:13 graafde ze nog een kristalhoopje op en daar zat Git in! :o Git is een zeldzame zwarte kristal! [eusa_dance.gif]

Daarna ben ik meteen naar het Woestijnbloempark in Oasis Springs gegaan. Ik was er om 11:38.
Nergens was er een steenhoopje te bekennen toen ik aankwam. Meerdere keren weer alles nagelopen. Om 12:45 zag ik ineens een metaalhoopje en daarin zat het metaal Plathinum. Daarna vond ik om 13:55 een kristalhoopje met Rozenkwarts. [new_smile-l.gif] Hierna vond ik nog een metaalhoopje, maar daar zat helaas een capsule in.
Ook zag ik veel 'fossielen steenhoopjes', maar die heb ik laten liggen.
Om 16:33 vond ik in een metaalhoopje het metaal Ozinold. In de avond vond ik nog een kristalhoopje met Albast. [eusa_dance.gif]

(Ik ben niet in de Vergeten Grot geweest)

Wat mij dus opvalt als je reist naar een andere wereld dan waar je woont, dat je in eerste instantie geen steenhoopjes ziet, maar als je er wat langer blijft en niet meteen weggaat, komen er steeds meer steenhoopjes tevoorschijn en zijn er best veel te vinden.
Ik heb dit eerder ook wel gemerkt bij het verzamelen van andere Huishoudcollecties.

De volgende Simsdag ben ik nog even teruggeweest naar het Magnoliabloesempark in Willow Creek. Op een gegeven moment vond ik een kristalhoopje met daarin een Saffier. Verder lagen er nu vooral bruine zandhoopjes die je op kunt graven. Laat in de avond ben ik nog naar het Woestijnbloempark in Oasis Springs geweest. Ik ben daar tot tegen de ochtend gebleven. Ik vond een kristalhoopje met daarin het kristal Simaniet. Verder zag ik veel 'fossielen steenhoopjes', maar niet de steenhoopjes met kristallen/metalen. Tegen de ochtend vond ik nog een metaalhoopje met daarin het metaal Verkrijgbarium.

(Ik heb geen Mods of CC in mijn spel. Op het moment ook niet Better BuildBuy van TwistedMexi)
Gebruikersavatar
Wieke
Moderator
Moderator
Berichten: 5479
Lid geworden op: 01 dec 2020, 16:05

Re: Kristallen Creaties (21)

Bericht door Wieke »

Even een vervolg op mijn bericht van gisteren.
Ik ben net nog even naar de plekken gereisd die jullie hadden benoemd.

Ik ben net van Chestnut Ridge naar het Beste Vrienden Voor Altijd Huishouden gereisd in Willow Creek (Foundry Cove)
Ik was er om 7:16. Toen waren er nog geen steenhoopjes te vinden in Foundry Cove.

Om 8:10 zag ik een fossielen steenhoopje.
Om 8:30 zag ik een metalen steenhoopje en daarin zat het metaal Pyriet.

Rond 10:00 zag ik een kristalhoopje met daarin een Robijn. [new_smile-l.gif]
(Ik zag verder nog een bruin zandhoopje die je op kunt graven, die lag er om 7:16 ook nog niet)

Om 10:36 was ik bij Johnny Zest in Oasis Springs (Bedrock Strait)
Ik zag toen ook nog nergens steenhoopjes.

Om 11:19 kwam het eerste fossielen steenhoopje tevoorschijn.
Vlak erna zag ik het 2e fossielen steenhoopje.

Om 12:10 vond ik een metalen steenhoopje met daarin het metaal Alcron.
Om 12:29 zag ik een kristallen steenhoopje, maar daar zat helaas een capsule in.

Om 13:35 zag ik een kristallen steenhoopje en daarin zat het zeldzame kristal Jonquil in. [eusa_dance.gif]
Rond 13:56 zag ik een metalen steenhoopje en daar zat het metaal Zwakkium in. [new_smile-l.gif]
(Hier zag ik ook nog bruine zandhoopjes)
Gebruikersavatar
Simmie
Beheerder
Beheerder
Berichten: 6319
Lid geworden op: 15 jul 2016, 19:11

Re: Kristallen Creaties (21)

Bericht door Simmie »

Wow Wieke! Wat ben jij aan het speuren geweest! :shock: Geweldig1 [eusa_dance.gif]

Als ik het zo lees lijkt het er dus op dat je inderdaad enige tijd ergens in een buurt moet zijn (of wonen) voordat dan de steenhoopjes verschijnen. [eusa_whistle.gif]
Je hebt al flink wat kunnen vinden w.o. Git :o Robijn, Rozenkwarts en Jonquil. [icon_thumright.gif] Je gaat op deze manier lekker met al je huishoudcollecties!
Helaas nog geen goud, roségoud of zilver. Ik heb dat ook nog niet gevonden, maar ben ook nog niet zo aan het speuren geweest als jij. ;)

Voor het schrijven van de Gids ben ik in ieder geval blij dat het meeste ook via de edelsteentafel te koop is, hoewel dat je Sim wel Simoleons kost natuurlijk. [eusa_whistle.gif]
Maar.....Debug is ook een optie en dan is het gratis! :lol:
Gebruikersavatar
Wieke
Moderator
Moderator
Berichten: 5479
Lid geworden op: 01 dec 2020, 16:05

Re: Kristallen Creaties (21)

Bericht door Wieke »

Ja ik dacht ik ga even op onderzoek uit hoe het zit met de steenhoopjes haha. Ja dan komen de steenhoopjes zeker tevoorschijn. [new_smile-l.gif]
Toen ik bezig was met het zoeken naar steenhoopjes en toen ik de kristallen en metalen had gevonden, heb ik mijn spel bewust niet opgeslagen. Dit omdat het paard van mijn Sim net in verwachting was van een veulen en daar wilde ik absoluut niks van missen. :D Dus de kristallen en metalen die ik had gevonden, heb ik helaas niet meer in bezit haha. Ik was nu vooral bezig met kijken hoe het zit met de steenhoopjes. Ik ga ze later weer (opnieuw) zoeken als ik Kristallen Creaties heb en bezig ben met sieraden maken. [new_smile-l.gif] Dan wil ik ze ook allemaal vinden.
Goud, roségoud en zilver kan ik nog niet vinden, want ik heb Kristallen Creaties nog niet. Hetzelfde geldt ook voor de 3 nieuwe kristallen.
Ja voor het schrijven van de gids is dat wel fijn! Ik zag van de week dat je de gids klaar hebt. [eusa_dance.gif] Super! [icon_thumright.gif]
Plaats reactie