Prinses Cordelia Thebe

Hier kun je informatie vinden over forum wedstrijden en uitdagingen die het team organiseert.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Simmie
Beheerder
Beheerder
Berichten: 5812
Lid geworden op: 15 jul 2016, 19:11

Prinses Cordelia Thebe

Bericht door Simmie »

Lees dit verhaal gewoon voor je plezier of gebruik het als uitdaging om het zelf na te spelen in de Sims.
Als je het naspeelt, zou ik het leuk vinden als je hier screens plaatst van jouw avontuur.[eusa_dance.gif]
Maar ook alleen een reactie stel ik op prijs.
;)

Je kunt het hele verhaal lezen in de 2e post.
Veel plezier ermee!


Inleiding
Prinses Cordelia Thebe is een Sim die wordt genoemd in verschillende bouw- en koopvoorwerpen in de Sims 4.
Haar achtergrondverhaal is zeer uitgebreid en lijkt een Sim-overlevering of een grapje onder de ontwikkelaars te zijn.
De persoon Morgan, die verderop in het verhaal wordt vermeldt, is waarschijnlijk SimGuruMorgan die dit alles bedacht heeft!

Er wordt gezegd dat Cordelia lid is van het Koninklijk Huis Thebe, dat ze haar huis verloor in een vreselijke invasie, een Kraken-aanval (mythisch wezen) overleefde en de kracht ervan voor haar eigen doeleinden gebruikte.
Er wordt ook gezegd dat ze genoot van het gezelschap van piraten, mogelijk implicerend dat de piraten in haar huishouden bedoeld zijn als haar liefjes.

Dit is haar huishouden:

Cordelia Thebe
Afbeelding
Doel: Serieromanticus
Bonuseigenschap: Aantrekkelijk
Eigenschappen: Kind van de oceaan, Muziekliefhebber, Creatief
Jongvolwassen
Vrijgezel

Janneman Boterbloem (Long John Buttercups)
Afbeelding
Doel: Zielsverwant
Bonuseigenschap: Aantrekkelijk
Eigenschappen: Slons, Romantisch, Grapjas
Jongvolwassen
Vrijgezel

Sjaak van de Compagnie (Chaz MacFreeling)
Afbeelding
Doel: Leider van een Roedel
Bonuseigenschap: Gezelligheidsdier
Eigenschappen: Zelfingenomen, Zelfverzekerd, Netjes
Jongvolwassen
Vrijgezel

Rodrigo de Pablo
Afbeelding
Doel: Zielsverwant
Bonuseigenschap: Aantrekkelijk
Eigenschappen: Onhandig, Paranoïde, Goed
Jongvolwassen
Vrijgezel

Bob de Butler
Afbeelding
Doel: Villabaron
Bonuseigenschap: Zakelijk inzicht
Eigenschappen; Materialistisch, Snob, Netjes
Jongvolwassen
Vrijgezel

Matilda de Chefkok
Afbeelding
Doel: Meesterkok
Bonuseigenschap: Smaakessentie
Eigenschappen: Fijnproever, Muziekliefhebber, Perfectionistisch
Oudere
Vrijgezel
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Je kunt dit huishouden downloaden op de Galerie bij EA ID: MAXIS
Hiervoor zijn meerdere pakketten gebruikt, maar je kunt het ook wel naspelen zonder alle pakketten (behalve Bob de Butler uit Vintage Glamour Accessoires).


Afbeelding

Je kunt alle voorwerpen van Cordelia (als ruimte) downloaden op de Galerie bij
EA ID: Simmie99 waarna je ze kunt gebruiken om zelf je kavel(s) in te richten.
Hiervoor heb je alleen de Basisgame nodig.

Lees ook eens de beschrijvingen van alle voorwerpen. Het is echt heel komisch geschreven.

Afbeelding
Gebruikersavatar
Simmie
Beheerder
Beheerder
Berichten: 5812
Lid geworden op: 15 jul 2016, 19:11

Re: Prinses Cordelia Thebe

Bericht door Simmie »

Achtergrondverhaal
Prinses Cordelia werd vermoedelijk geboren in een soort koninklijk huishouden, vandaar de titel van prinses, maar haar achternaam wordt niet vermeld in een van de objectbeschrijvingen, noch wordt er melding gemaakt van haar ouders of broers en zussen. Omdat ze de titel van prinses behoudt, is het echter zeer waarschijnlijk dat ze een levende ouder of grootouder heeft met de status van vorst.

Cordelia’s paleis
Prinses Cordelia woonde in een groot paleis aan de kust van een groot koninkrijk.

Afbeelding

Het wordt niet vermeld waar dit koninkrijk zich bevindt, maar een van Cordelia's schilderijen van haar schilderatelier toont een uitzicht op gebouwen aan zee, dus het is mogelijk dat het koninkrijk zich nabij de kust bevindt.

Afbeelding

Het Koninklijke huis is versierd met vazen met prachtige bloemen en Cordelia schilderde er graag afbeeldingen van. Ze hield ook van de aromatische geuren die ze loslieten en die de gangen van het paleis vulden.

Afbeelding

Cordelia was goed opgeleid en ze had honderden boeken in de paleisbibliotheek. Ze had ook haar eigen schildersatelier gevuld met haar vele schilderijen en sculpturen, en ze had zelfs haar eigen privé-duikboot, de Ebsilon.

Afbeelding

Ook wordt vermeld dat de inwoners van het koninkrijk vrij formeel gekleed waren, met vrouwen die lange jurken dragen en de mannen hoge hoeden. Er woonden veel katten in het koninkrijk maar daar hield ze niet van omdat ze haar laten niezen.

Cordelia had veel personeel om aan al haar behoeften te voldoen, van dienstmeisjes tot tuiniers, en zelfs haar eigen meubelmakers en astronomen.
Twee opvallende personeelsleden zijn haar butler Bob en haar persoonlijke Chefkok Matilda.

Afbeelding

Het uiterlijk was belangrijk voor Cordelia en ze zou meestal worden gezien als dwalend over het paleisterrein gekleed in een korset met haar haar omhoog en verfraaid met een juwelenhoofdtooi.

Afbeelding

Cordelia en muziek
Ze had een grote liefde voor jazzmuziek en had zelfs haar eigen band met een saxofonist genaamd Jacob Goudtop, een bassist genaamd Martin Maximaans, evenals twee niet nader genoemde leden (trompet en piano). De piano is toevallig ook het favoriete instrument van Cordelia.

Afbeelding

Piraatvriendjes
Cordelia was dol op thee, en prinsen kwamen uit het hele land om thee met haar te drinken, maar ze gaf meer de voorkeur aan het gezelschap van piratenkapiteins en zou uiteindelijk in totaal 3 piratenkapiteins daten gedurende haar hele leven.

De eerste was kapitein Janneman Boterbloem (Captain Long John Buttercups), maar het ging niet goed met hem omdat hij een beetje té dol was op het korset van Cordelia en walgelijk onhygiënisch was, zelfs nadat Cordelia voor hem een wasbak had ontworpen.

Afbeelding

Afbeelding

Cordelia ontmoette vervolgens de knappe en goed verzorgde, maar ondraaglijk ijdele kapitein Sjaak van de Compagnie (Chaz MacFreeling), maar ze werd snel moe van zijn narcisme (en obsessief spiegelbeeld) en verbrak de relatie met hem.

Afbeelding

Afbeelding

Haar derde vriendje was de onhandige kapitein Rodrigo De Pablo, die altijd gewond raakte aan boord van de Ebsilon. Hij beknelde zijn been op een dag in een luchtsluis.
Cordelia gaf hem hiervoor een houten been, maar op een keer toen ze bij een vuur zaten, vatte zijn houten been vlam. Op de poef van Cordelia staat: "Gelukkig heeft hij tenminste nooit aan een gebroken hart geleden." Dit betekent dat het mogelijk is dat Rodrigo door dit incident is gedood. Dat zou jammer zijn, want hij was het favoriete vriendje van Cordelia.

Afbeelding

Afbeelding

Alle 3 de piratenvrienden van Cordelia hadden geliefde papegaaien en elke kapitein had een bord gemaakt om hun papegaai te eren. Telkens wanneer Cordelia het uitmaakte met de piraten, bleef ze achter met een bord en ze had al snel een hele collectie.

Afbeelding

Ook was ze dol op de oceaan en regelmatig bracht ze daar haar vrije tijd door, om urenlang te relaxen bij getijdepoelen op het strand. Ze genoot van het kijken naar de delicate zeeanemonen in het water en was geamuseerd door de manier waarop krabben haastig wegrennen van meeuwen die in de lucht rondcirkelen.

Afbeelding

Ze hield van de smaak van krab, maar haar favoriete maaltijd om te eten was sint-jakobsschelpen gebakken in knoflook, die eerst voor haar werd gekookt aan boord van haar privé duikboot, door de chef van haar eerste piratenvriendje.

De grote Zeeslakinvasie
De Grote Zeeslakinvasie was een ramp die het koninkrijk van Cordelia trof en zijn inwoners dwong degenen te evacueren die niet omkwamen vanwege de binnenvallende Zeeslakken.
Cordelia was in staat om op tijd te ontsnappen en nam alles wat ze kon mee in haar duikboot samen met kapitein Rodrigo de Pablo, haar piratenvriend kapitein Janneman Boterbloem (Captain Long John Buttercups) en zijn bemanning en een handvol eigen personeel van het paleis, inclusief haar meubelmakers.

Ondanks het feit dat het 48 kamers had, raakte De Ebsilon snel vol en helaas was er geen ruimte voor haar geliefde Jazzband of haar butler en persoonlijke chef-kok. Dus met een zwaar hart moest ze hen ontslaan.
Ter nagedachtenis schilderde ze een reeks silhouetten van haar Jazzband en verschillende andere artiesten die achterbleven en ze liet een sculptuur van haar butler maken.

Afbeelding

Leven op de Ebsilon
Prinses Cordelia hield van het buitenleven, dus het leven op een duikboot moet moeilijk zijn geweest. Ze bracht veel van haar tijd in haar werkplaats door met het ontwerpen van meubels geïnspireerd door haar ervaringen met de zee en haar meubelmakers. De meeste waren afkomstig van elementen van het oceaanleven en van wezens die ze door de ramen van de duikboot zag.

Afbeelding

Ze vond het ook leuk om aan haar bureau te zitten en dromerig over haar piratenvriendjes in haar dagboek te schrijven.

Afbeelding

Cordelia wilde weten hoe laat het buiten was, dus ontwierp ze een klok, maar omdat ze nog steeds niet wist of het dag of nacht was, voerde ze die aan een ‘Kraken’ die haar schip regelmatig met vuur aanviel. Eigenlijk gebruikte ze het krakenvuur om een porseleinen badkuip te verhitten die ze had ontworpen.

Cordelia reisde de wereld rond in haar duikboot, verkocht de meubels die ze maakte in de haven waar ze waren aangemeerd en bepaalde waar The Ebsilon vervolgens naartoe zou reizen.
Cordelia draaide aan haar wereldbol in haar kamer ze gaf haar piloot opdracht om haar te brengen waar de wereldbol stopte. Cordelia hield van de winter en vroeg haar piloot om de duikboot naar de oppervlakte te brengen zodat ze het koude water van de aan de romp bevroren ijspegels kon zien druppelen.

Er wordt niet vermeld of Cordelia terugkeerde naar haar gevallen koninkrijk.

Maar dan…..
duikt Cordelia weer op in het verhaal over de Verborgen Schat van Sulani (Eiland Leven).

Afbeelding

Het verhaal van piraat Morgan en de beschrijvingen van Het Hart van Sulani, De Vingers van Sulani en De Ogen van Sulani doen vermoeden dat Cornelia uiteindelijk haar toevlucht heeft gezocht op het eiland Ohan’Ali in Sulani. (lees hiervoor de beschrijving bij de Huishoudcollecties van de Uitbreidingspakketten op mijn site).

Misschien kom je prinses Cordelia daar nog tegen….. als de piraat Morgan haar niet vermoord heeft!

Afbeelding
Gebruikersavatar
Froos
Topingenieur
Topingenieur
Berichten: 2997
Lid geworden op: 22 jul 2016, 20:10

Re: Prinses Cordelia Thebe

Bericht door Froos »

Na de mysterieuze verdwijning van Cora in Sims2 vind ik deze sage van Cordelia ook wel spannend.

Sims4 had zoveel spannender kunnen zijn [eusa_eh.gif]
Gebruikersavatar
tipigirl
Burgemeester
Burgemeester
Berichten: 2155
Lid geworden op: 20 aug 2016, 14:45

Re: Prinses Cordelia Thebe

Bericht door tipigirl »

Heeel mooi gemaakt! :D
Interessant en spannend verhaal, leuk dat ze zulke dingen in de sims verwerken. Vond het verhaal van Cora ook altijd interessant.
Op YouTube allemaal filmpjes gekeken over zulke verborgen verhalen!
Afbeelding
Gebruikersavatar
Simmie
Beheerder
Beheerder
Berichten: 5812
Lid geworden op: 15 jul 2016, 19:11

Re: Prinses Cordelia Thebe

Bericht door Simmie »

Bedankt voor jullie reactie. Ik vind dit ook wel heel leuk en ben bij dat er in de Sims 4 toch ook een "verhaal" te vinden is.
Maakt het net allemaal wat interessanter. [eusa_dance.gif]
Plaats reactie