Wereldavonturen (1)

Plaats hier per pakket je vragen en opmerkingen over de Sims 3 Uitbreidingspakketten.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Simmie
Beheerder
Beheerder
Berichten: 4731
Lid geworden op: 15 jul 2016, 19:11

Wereldavonturen (1)

Bericht door Simmie »

Afbeelding

Releasedatum: 19 november 2009

Heb je vragen over dit pakket of wil je iets zeggen hierover? Plaats je bericht dan in dit topic. :D
Gebruikersavatar
Froos
Wijkagent
Wijkagent
Berichten: 1563
Lid geworden op: 22 jul 2016, 20:10

Re: Wereldavonturen (1)

Bericht door Froos »

Ik heb sinds gisteren een probleem dat ik niet meer kan reizen. Ik bedoel als ik naar China, Frankrijk of Egypte wil dan sluit het spel zich tijdens het laden naar de reiswereld zichzelf af en beland ik op het bureaublad [angryfire.gif] Ik heb de simsmap opgeruimd. Je weet wel cache-bestanden enz. verwijderd. Helpt ook niet.

Ik had dit weleens eerder en dan deed ik opslaan als (... 01, 02 enz) en dan kon ik in die opslaan als weer reizen. Maar dat werkt ook niet meer.

Iemand nog ideeën of heb je dit ook meegemaakt. Ik zou het zonde vinden om opnieuw te beginnen. Heb verschillende avonturen namelijk al uitgespeeld en heb nu een eigen chateau in Frankrijk en een villa in Egypte bij elkaar gespaard. Die wil ik niet kwijt [violent1.gif]

Je kan de TravelDB.package uit de savemap verwijderen dat weet ik. Maar dan ben ik ook alle gemaakte foto's en schilderijen kwijt. Dat is het allerlaatste wat ik wil. Je kan dan wel weer reizen :o

Hopelijk weet iemand nog iets? [eusa_pray.gif]
Gebruikersavatar
Jaro
Moderator
Moderator
Berichten: 3932
Lid geworden op: 21 jul 2016, 19:40

Re: Wereldavonturen (1)

Bericht door Jaro »

Ik heb zelf de traveler mod van NRaas omdat ik daar voordien ook wel eens problemen mee had (o.a. eeuwig vast op het laadscherm naar de vakantiebestemming): https://www.nraas.net/community/Traveler

Het kan zijn dat je ook NRaas MasterController nodig hebt, maar dat weet ik niet zeker - die had ik nl. al voor ik traveler installeerde. Ik kan er niet meteen iets over vinden, dus ik vermoed dat traveler alleen volstaat. https://www.nraas.net/community/MasterController

Voor de zekerheid kan je misschien best een backup maken voor je het installeert? :mrgreen:

Ik vermoed dat je wel weet hoe je het moet installeren, zie anders hier bij "packages": https://smoesiesim.weebly.com/downloaden.html

Het kan zijn dat het al opgelost is enkel door die mod te installeren, anders zijn er nog wat opties van de mod zelf die je kan proberen. Maar daar moet ik dan even zelf voor in het spel kijken (of wat opzoeken). [eusa_whistle.gif]
Afbeelding
༼ つ ͡◕ Ѿ ͡◕ ༽つ Mijn websiteMijn dagboekMijn huizen ლ(́◕◞Ѿ◟◕‵ლ)
Gebruikersavatar
Cloedien
Feestmeester
Feestmeester
Berichten: 1012
Lid geworden op: 03 sep 2020, 19:09

Re: Wereldavonturen (1)

Bericht door Cloedien »

Wat ik weleens heb gehad is dat het spel oneindig bleef laden als ik geforceerd terug moest naar mijn thuiswereld. Als dat gebeurde ging ik terug naar mijn vorige save en zorgde ik ervoor dat ze zelf nog net voor het einde de reis terugboeken. Alleen dat het niet lukt om van je thuiswereld opnieuw naar een reiswereld te gaan heb ik niet eerder gehad, dus betwijfel of dat zou werken. :?
Gebruikersavatar
Froos
Wijkagent
Wijkagent
Berichten: 1563
Lid geworden op: 22 jul 2016, 20:10

Re: Wereldavonturen (1)

Bericht door Froos »

Dank voor je reactie Jaro. Beide mods had ik al geïnstalleerd, maar ook dan nog steeds niet kunnen reizen [eusa_eh.gif]
Ik ga morgen weer even verder kijken of er opties in de mod zijn. Maar als jij ook iets vind. Altijd welkom [eusa_dance.gif]
Gebruikersavatar
Froos
Wijkagent
Wijkagent
Berichten: 1563
Lid geworden op: 22 jul 2016, 20:10

Re: Wereldavonturen (1)

Bericht door Froos »

Het is me gelukt om weer te reizen [eusa_dance.gif]

Maar wel met aanpassingen aan het savebestand! :o Dus iedereen die hier ook problemen mee heeft. Maak altijd een backup van je originele save ;)

Ik was er al achter dat het bestand TravelDB.package de boosdoener was.
TravelDB heeft trouwens NIETS met de voortgang van je avonturen of reizen te maken. Het bestand bevat je herinneringen, gemaakte foto's en schilderijen.

Wat ik heb gedaan is voordat ik ga reizen het spel opslaan als ... 01. In de map saves vind je dan ...01 en knipte ik het bestand TravelDB.package naar het bureaublad (het .package bestand niet verwijderen)! ;)
Daarna kon ik weer zonder problemen naar China reizen...Pff gelukkig [eusa_dance.gif]
Zodra ik was aangekomen het spel weer opslaan. Eventueel opslaan als ...02.
Ik sloot het spel af en zette daarna het TravelDB.package van het bureaublad weer terug in mijn nieuwste opgeslagen save.

En dat werkte [eusa_dance.gif] De herinneringen, foto's en schilderijen zijn behouden [eusa_dance.gif] [eusa_dance.gif]
Gebruikersavatar
Jaro
Moderator
Moderator
Berichten: 3932
Lid geworden op: 21 jul 2016, 19:40

Re: Wereldavonturen (1)

Bericht door Jaro »

En je kan nu terug naar huis reizen en weer terug, met het originele bestand? :o

Beetje vreemd wel, maar goed dat je het weer aan de praat hebt gekregen! [new_rofl.gif]
Afbeelding
༼ つ ͡◕ Ѿ ͡◕ ༽つ Mijn websiteMijn dagboekMijn huizen ლ(́◕◞Ѿ◟◕‵ლ)
Gebruikersavatar
Froos
Wijkagent
Wijkagent
Berichten: 1563
Lid geworden op: 22 jul 2016, 20:10

Re: Wereldavonturen (1)

Bericht door Froos »

Nee! Het originele bestand was een backup, voor als het fout mocht gaan :lol:
Ik ben op hoop van zege gewoon door gegaan met nieuwe spel. En dat lukte [icon_thumright.gif] Dus nu is dat mijn originele spel ;)
Plaats reactie